Hvad betyder alle de udtryk?

Børn og unge mennesker, bruger mange forskellige udtryk, som man ikke helt forstår hvad der menes med det. Jeg vil i dette indlæg prøve at fortælle hvad de forskellige betyder. Hvis jeg mangler nogle eller du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig her

Minecraft

Admin

Er en forkortelse af administrator, som ofte er den som styre serveren, som folk spiller på. En administrator giver man ofte betegnelsen OP (Operator)

Butter/Budder

Er et slang for guld i Minecraft. Dette skyldes at en guldbar ofte ligner en klat smør. Et eksempel på dette kan være, “Jeg var nede i minen for at lede efter smør”.

Cracked

Er en ulovlig version af Minecraft, dvs. at man har downloadet spillet uden at betale for en konto.

Grief (Griefer) 

Er en spiller som stjæler fra andre spillere og/eller ødelægger deres ting, såsom bygninger. På de fleste server er det ikke tilladt at Griefe og tit bliver disse spillere bandlyst fra serverne. Et eksempel på dette kan være” Der har været en inde i mit hus og Grief mine ting, så jeg har anmeldt personen til OP.

Hunger Games 

Er et minispil i Minecraft. Meningen med dette minispil, er at angribe og slå de andre ihjel imens du selv skal overleve. Spillet forgår i en speciel bane, hvor der oftest er våben midt inde i banen, hvorpå de gælder om at få de bedste våben først.

Mob 

Bliver oftest brugt til at fortælle at der er monster, men det kan også betyde andre væsner. En Mob kan både være ond og god. Et eksempel på dette udtryk kan være ” Der var en hel hær af mobs udenfor byen…”

Mod 

1. Mod har to forskellige betydninger. Den første er betydning for mod er modification, som man oftest bruger når man spiller java versionen af Minecraft. Dette betyder at man har lavet en modifikation til den verden man spiller, det kan f.eks. være at gør således at man kan flyve i flyvemaskiner.

2. En anden betydning for mod er moderator, som betyder at der er denne person kan ændre reglerne i det spil man spiller. Dette er oftest når man spiller multiplayer på en server

Obby

Obby er obsidian. Udtrykket ‘obby’ bruges ofte i fraktionsservere på grund af obsidianens modstand mod eksplosioner. “Jeg byggede en obby gård i går.” Obby kan også betyde Oh baby!

OP

1.OP er forkortelse for ‘operatør’. En OP er en person, der kører en multiplayer-server, som nogle gange udfører forskellige opgaver såsom håndhævelse af serverreglerne og bygningsstrukturer til serveren. I Mojangs serverhostingsoftware har spilleren evnen til at blive OP, hvilket betyder, at de har adgang til alle serverkommandoer. I Bukkit-server er ‘OP’ eller ‘operatør’ ofte en ‘rang’, som en spiller kan have. En OP på serveren forbød Tim adgang på grund af spamming.

2. Minecraft stenografi for ‘overdrevet’, hvilket betyder et element i spillet, der har evner ud over, hvad der betragtes som ‘acceptabelt’. Fortryllede diamantsværd er OP.

 

Skins

Betyder hvilen slag udseende ens figurer har. I mange spil kan man lave sine egne skins, så en figur har sin helt egen udseende. (Jeg kan tilbyde at lave skins til Minecraft (Java) og Roblox her)

Textures

Bliver ofte brugt i Minecraft, og gør at man kan ændre hvordan ens verden ser ud, f.eks. findes der en alien pakke, som gør at ens verden bliver til en rum verden.

Roblox

 

  • Obby – Obby i Roblox betyder obstacle course oversat til dansk så betyder det forhindringsbane.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.